Mladim „Gromovnicima” četiri medalje na državnom prvenstvu

Na državnom prvenstvu za starije pionire Džudo klub „Partizan“ predstavljalo je osmoro takmičara. U jakoj konkurenciji, izborene su četiri medalje. Milica Latković je u kategoriji do 57 kilograma osvojila zlatnu medalju, baš kao i Dunja Mutavdžić u kategoriji do 36 kilograma.

Ponosne na svoj uspeh, mlade „Gromovnice“ ispričale su nam kako je izgledala njihova borba do pobedničkog trona:

-Borbe su bile veoma teške. Sa protivnicama sam se sretala i ranije. Ovo mi je drugi put da sam prvakinja države. Pobeđivala sam u glavnom na ipon. Mečevi su bili teški, a finale najteže, kaže Milica Latković, a Dunja Mutavdžić dodaje:

 

-I u mom slučaju borbe su bile teške. Poznavala sam protivnice od ranije. Za ovo sam se spremala oko tri meseca.

Pored Milice i Dunje, na takmičenju su zablistali Tibor Kaločanj, koji je u kategoriji +77 kilograma osvojio srebro i Nađa Iličin, koja je bila trećeplasirana u kategoriji do 40 kilograma:

-Bilo je teško, pošto mi je ovo prva godina u starijim pionirima. Dolaze novi borci i protivnici, pa je neugodno, jer ne znam ko šta radi. Ima tu malo i straha, ali pokazao sam na državnom da može bolje, ističe Kaločanj, dok se Nađa Iličin osvrnula na pripremni period:

 

-Dugo smo se svi spremali za ovo takmičenje, a za naš uspeh zaslužni su treneri Tijana Radić i Branislav Zarić, mada moram da spomenem i trenera Jelenu Krvopić. Imali smo mnogo borbi i svima je bilo teško. Ovo je skoro svima prva godina starijih pionira i sledeće godine će biti mnogo bolje, jer ćemo se duže spremati.

Pored njih, znaačajan uspeh ostvarili su David Mutavdžić i Luka i Marko Mićić, koji su bili petoplasirani u svojim kategorijama.