Mladi vaterpolisti Žaka peti na međunarodnom turniru u Kikindi, Bugari prvi

Na međunarodnom vaterpolo turniru za igrače do 15 godina održanom na bazenu SC “Jezero” učestvovalo je osam ekipa iz pet zemalja. Kikindski ŽAK zauzeo je peto mesto, a pobednici turnira su vaterpolisti iz Sofije. Žrebom je određeno da u grupi A budu „Biser“ iz Moskve, „Beograd“, „Astana“ iz Kazahstana i kikindski ŽAK, dok su u drugoj grupi igrali „Seged“ iz Segedina, „Spartak“ iz Subotice, „Moskva“ i „Lokomotiva“ iz Sofije. Svakoga dana igralo se po osam utakmica, a kikindski ŽAK imao je najmanje vremena da se pripremi za turnir zbog zauzetih bazena od strane gostiju.
Vaterpolisti iz Segedina, poraženi su od Kikinđana u utakmici za peto mesto. Trener Ištvan Leiman ističe da na takmičenja dovode mlađe igrače od konkurencije kako bi se suočili sa fizički jačim protivnicima.
vaterpolo
-Ovo je bio veoma dobar turnir, zauzeli smo šesto mesto jer nismo dobro otvorili takmičenje. Nakon početna dva poraza, zabeležili smo dve pobede i ponovo poraz u meču za peto mesto. Moji igrači su dve godine mlađi od svih protivnika, tako da sam jako zadovoljan igrom i rezultatom, kaže za TV Rubin Leiman.
Ovim turnirom završen je i međunarodni vaterpolo kamp koji je trajao od početka letnjeg raspusta, a u našem gradu je od tada boravilo preko stotinu mladih vaterpolista iz više zemalja istočne Evrope.