Mladi košarkaši bore se za mesto u reprezentaciji

Košarkaški savez Srbije organizovao je niz edukativnih treninga za juniore širom zemlje. Najbolji košarkaši pokrajine boravili su u Kikindi, gde su sa timom stručnjaka učili nove veštine i strategije.

-Kikinda je destinacija u kojoj već postoji razvojno-trenažni centar. Veoma smo srećni što je odziv maksimalan. Ovo će biti lepo iskustvo za njih, a mi uz lepo vreme i dobro gostoprimstvo posmatramo kakve momke imamo, kaže Vladimir Kuzmanović, direktor muških reprezentativnih selekcija KSS.

Poznati trener Željko Lukajić početkom devedesetih vodio je i Kikinđana. U svojoj karijeri predvodio je nekoliko domaćih i inostranih klubova, koji su za to vreme ostvarili značajne uspehe. Kao stručno lice, istakao je čime trenutno Srbija raspolaže kada je košarka u pitanju:

-Jako dobrog materijala ima, naročito dole u Kragujevcu. Deca, kao i uvek, imaju svoje domete i ambicije. Nezadovoljan sam jedino obukom igrača i poručio bih kolegama, koji rade sa mlađim generacijama, da studioznije i internzivnije obučavaju igrače.

On dodaje da volja mladih ljudi postoji, ali da je sada odgovornost na organizaciji rada. Prema njegovim rečima, akcenat sada treba staviti na obučavanje juniora u pogledu tehničkih elemenata igre, kao i na odbrani. Važna je i edukacija onih koji treba da vode ove momke.

Kroz edukativni trening KSS prošao je i Kikinđanin Luka Petrović, koji nam je rekao šta je na njega ostavilo najjači utisak i kakva su mu očekivanja:

-Dosta smo učili o kretanju u odbrani i pozicijama u kontranapadima, što do sada nismo znali. Ima jako dobrih igrača, ali nadam se prolasku.

Predstavnici Košarkaškog saveza Srbije zadovoljni su uslovima za boravak i stručni rad u Kikindi. Treninge je pohađalo 15 juniora Vojvodine. Stručnjaci će nakon beogradske provere napraviti uži izbor kandidata, a dvanaestorica najboljih postaće i reprezentativci.