Mladi iz Kikinde u programu “Čigotica”

Iz Kikinde je 5. januara otputovalo 17 mladih Kikinđana na Zlatibor korisnika tronedeljnog programa namenjenog prevenciji gojaznosti. Mladi sugrađani, koji borave na jednoj od najpoznatijih planina Srbije, odbrani su od strane lekara i imaju između 12 i 18 godina.Program za lečenje gojaznosti “Čigota” postoji 28 godina i do sada je obuhvatio više od 50 hiljada odraslih korisnika. Pre sedam godina počeo je da se realizuje program za lečenje gojaznosti kod dece “Čigotica”. O trošku RFZO, a po uputu lekara, deca provode 21 dan u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

-Izuzetno nam je drago što je Grad Kikinda prepoznao značaj programa “Čigotica”, namenjenog deci i što smo ostvarili dobru saradnju. Ona će biti nastavljena i nakon što mladi odu iz naše bolnice – rekao je dr Željko Stakić, direktor Specijalne bolnice “Čigota”.

Do sada je više od 7.000 mladih prošlo kroz ovaj program, odnosno oko 800 na godišnjem nivou, koji su usvojili zdrave životne navike.Mlade na Zlatiboru su proteklog vikenda posetili predstavnici lokalne samouprave na čelu sa zamenicom gradonačelnika Bosiljkom Srdić koja je za našu televiziju potvrdila da će program “Čigotica” biti nastavljen i da će naredna grupa dece na Zlatiboru boraviti krajem februara početkom marta.

U sredu od 21 sata na TV Rubin biće emitovana specijalna emisija o boravku dece u ovoj zdravstvenoj ustanovi. U četvrtak u pet sati iz Kikinde kreće autobus po decu koja se nalaze u Specijalnoj bolnici.