Mladen Đuran: Dr Jakonić nije bio talac politike SPS-a

Posle prelaska dr Jovana Jakonića, dojučerašnjeg potpredsednika Gradskog odbora SPS u Srpsku naprednu stranku i, tim povodom održane konferencije za novinare u GrO SNS, oglasio se Mladen Đuran, predsednik Gradskog odbora SPS.
djuran
“Dr Jovan Jakonić ima potpuno i zagarantovano Ustavno pravo da se politički opredeli u bilo kom momentu za bilo koju političku opciju, ali osporavamo konstataciju da je to učinio jer je bio “taoc politike”. Kao potpredsednik GrO SPS, odbornik skupštine grada Kikinda, delegat na mnogim stranačkim funkcijama, član Nadzornog odbora i konačno zamenik direktora kikindske bolnice bio je mnogo šta drugo, ali ne i talac politike. Svojim programom i ciljevima Socijalistička partije Srbije ne može i neće da se bavi usko privatnim interesima koji u ovom slučaju jesu pravi razlog političke supstitucije. Radi se o zameni teza, jer pregovarački kapacitet koji je zloupotrebljen stečen je upravo kroz članstvo u SPS-u.
SPS je bila i ostala deo vladajuće koalicije na šta ukazuje i činjenica da je nakon aprilskih izbora u preko 80 odsto opština u Srbiji uspostavljena koalicija sa Srpskom naprednom strankom. Socijalisti podržavaju aktuelni politički pravac počevši od državnih i pokrajinskih institucija pa sve do loaklnih iako zvanično nismo u vlasti. Deo smo ukupnog sistema koji daje svoj pozitivan doprinos u ukupnog razvoju našeg grada.”, navodi se u saopštenju koje potpisuje Mladen Đuran, predsednik GrO SPS u Kikindi.