Mlada pijanistkinja Emilija Sretenović, prva na republičkom takmičenju

Pre samo tri godine, talenat Emilije Sretenović je prepoznat u Nižoj muzičkoj školi “Slobodan Malbaški”. Od tada, ova mlada pijanistkinja vredno radi i usavršava svoju prirodnu muzičku nadarenost, zbog koje i profesionalni  muzičari zastanu i sa posebnom pažnjom osluškuju bravure, koje maestralno izvodi. Nastavnica klavira, Eva Francuski Aranjoš kaže da je veliko zadovoljstvo kada se talenat udruži sa vrednoćom, ali i velikom podrškom porodice i prijatelja, koju Emilija sasvim sigurno uživa.

Republičko takmičenje je održano u Beogradu, a Emilija Sretenović je sa 96 poena osvojila prvu nagradu. Kako kaže, dosta radi, ali se trudi i da uvaži sve savete svojih nastavnika.

 

Najveličanstveniji muzički instrument, tako neki nazivaju klavir,  je zbog prilagodljivosti i izražajnosti tonova podjednako zastupljen u klasici, jazzu i popularnoj muzici. Na njemu se može diskretno pratiti neki pevač, ali može i dominirati kao veličanstveni solo instrument, na kom svira neko poput Emilije, čije će se ime, ako je suditi prema komentarima muzičkih stručnjaka, dugo pamtiti u svetu kvalitetne muzike.