Miroslava Kojić inaugurisana u akademika

Evropska akademija nauka u Beogradu ima novu članicu, vajarku Miroslavu Kojić koja je juče inaugurisana u akademika. Naša sugrađanka počastvovana je činjenicom da je neko na ovaj način nagradio njen umetnički i pedagoški rad kojim se bavi od 1973. godine.

Evropska akademija osnovana je kao samostalno naučno društvo čiji je cilj da doprinosi unapređenju, blagostanju , radosti života, zaštiti okoline, kao i da promoviše evropske vrednosti, nauku, inovacije. Evropska akademija nauka u Beogradu osnovana je 2013. godine i broji pedesetak članova, od kojih je devet umetnika.

Miroslavu Kojić za redovnog člana ove prestižne akademije preporučio je njen rad .Umetnici ne odlaze u penziju jer čitav život stvaraju. Naša sagovornica koja je radila kao profesor je već godinu dana u penziji i protekle godine organizovana je za nju veoma važna izložba na kojoj su osim njenih prikazana dela njenog supruga i dece pod nazivom “Kojići”.

Inaugurisanje u Evropskoj akademiji nauka obavezuje i daje velike mogućnosti među kojima je i učestvovanje na izložbama i van granica naše zemlje.