Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović posetio Kikindu

Ministar za brigu o porodici i demografiju Radomir Dmitrović sa saradnicima prilikom posete Kikindi sastao se sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem i predstavnicima grada. Ministar Dmitrović istakao je da je da je njegovo ministarstvo starteško i da će se rezultati rada videti tek za nekoliko godina. Pohvalio je i rad lokalne samouprave koja izdvaja znatna sredstva za brigu o porodici.

Ministar Dmitrović izneo je podata i da je Srbija prošle godine ostala bez 45.000 ljudi što je grad veličine Šapca. Prosečna starost u Srbiji je 43 godine, a bračni parovi u proseku imaju 1,5 dete dok je za prostu reprodukciju potreban prosek od 2,1 deteta po bračnom paru.

Gradonačelnik Lukač čestitao je svim pripadnicama lepšeg pola Dan žena.

-Žene su oslonac svake porodice i o njima je neophodno brinuti svih 365 dana u godini. Sa ministrom smo pričali o demografiji, a naš zadatak je da porodicama u našem gradu omogućimo najbolje uslove za život i rad. U gradskom budžetu 145 miliona dinara izdvaja za socijalnu zaštitu, od čega je 90 miliona dinara namenjeni za brigu o porodici – rekao je Nikola Lukač.

Ministar Dmitrović, gradonačelnik Lukač i saradnici posetili su Centar za socijalni rad gde su imali priliku da razgovaraju sa predstavnicima ove ustanove socijalne zaštite. Posetili su i lokaciju budućeg Centra za socijalni rad u ulici Miloša Ostojina broj 59.