Ministar odbrane načelno podržao ideju za podizanje spomenika u Kikindi

Ministar odbrane Zoran Đorđević primio je predsednik kikindskog odbora Saveza potomaka ratnika Srbije 1912-1920 Milana Zorića , načelnika Severnobanatskog upravnog okruga Nikolu Lukača i člana Gradskog veća Miodraga Bulajića. Tema sastanka bile su mogućnosti za realizaciju saradnje u domenu kulture i tradicije u narednom periodu, uključujući i inicijativu za podizanje spomenika srpskoj vojsci i dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata u Kikindi.

Ministar Đorđević je rekao da Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije gaje veliki pijetet prema žrtvama i neguju tradicije oslobodilačkih ratova Srbije, te istinski podržavaju sve napore koji se ulažu u čuvanje, negovanje i održavanje tradicija oslobodilačkih ratova i odavanje počasti, kako vojnim tako i civilnim žrtvama.
U tom smislu, ideja za podizanje spomenika srpskoj vojsci i dobrovoljcima iz Prvog svetskog rata u Kikindi načelno je podržana, a ministar odbrane upoznao je predstavnike Saveza sa svim zakonskim i podzakonskim merama koje bi trebalo preduzeti radi dalje realizacije navedene inicijative.