Ministar Mladen Šarčević posetio Kikindu

Radnu posetu Kikindi ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević počeo je susretom sa učesnicima konferencije psihologa u organizaciji Centra za stručno usavršvanje ,čija je tema bila “Dete i krizne situacije”. Nakon toga susreo se sa gradonačelnikom Pavlom Markovim koji je upriličio prijem za ministra u svom kabinetu. Posle razgovora zajedno su obišli Gimnaziju “Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinsku školu, kao i OŠ “Vasa Stajić” u Mokrinu. U pomenutim obrazovanim institucijama ministar Šarčević u pratnji gradonačelnika Markova upoznao se sa načinom rada i funkcionisanjem.

-Nismo u skorije vreme imali ovakvu posetu i to najbolje govori o tome na koji način ministarstvo radi svoj posao.Razgovarali smo o stanju objekata u kojima se nalaze škole, infrastrukturi u školama i đacima. U protekle tri godine lokalna samouprava izdvaja između 25 i 30 miliona dinara godišnje iz gradskog budžeta, a sredstva se ulažu u objekte obrazovanja – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.


 

 

Mladen Šarčević istakao je da je obišao institucije obrazovanja u više od 50 gradova Srbije. Kikinda je prvi grad u Banatu koji je posetio.

-Kikindske škole su dosta dobro ocenjene i samim tim su i uspešne. Posle naše posete doći će i savetnik za dualno obrazovanje, kako bi se razmotrio zajednički plan upisa. Drago mi je što sam posetio Mokrin koji je iznedrio velike ljude – istakao Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Organizovan je i sastanak sa Aktivom direktora kikindskih škola koji je bio prilika da se razjasne nedoumice, kao i da se upute sugestije kako bi obrazovanje i sam rad u školama bio bolji.