Ministar Branislav Nedimović i gradonačelnik Pavle Markov posetili poljoprivrednike na selima

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović zajedno sa gradonačelnikom Pavlom Markovim posetio je poljoprivredna gazdinstva Damira Radulovića iz Novih Kozaraca, Zorana Malbaše iz Banatske Topole i Nemanje Terzina iz Bašaida. U obilasku poljoprivrednika zajedno sa njima bili su i Vladimir Galić, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine i Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog upravnog okruga. U svim porodicama primarno je stočarstvo, iako se bave i ratarskom proizvodnjom. Gosti su sa domaćinima imali konstruktivne razgovore o unapređenju poljoprivredne proizvodnje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Dobro je da se poljoprivrednici bave stočarstvom odnosno tovom junadi. Imaće mogućnost da zakupe državnu zemlju po pravu prečeg zakupa na 10 godina, a problem sa prodajom bikova koji smo imali je rešen. Ugovori koje su potpisani u proteklih nekoliko dana omogući će da počne otkup za cenu koja je veća od trenutne i koja odgovara stočarimarekao je Branislav Nedimović.

Ministar Nedimović istakao je i da će se licitacije državne zemlje organizovati ranije u odnosu na prethodne godine.Grad Kikinda izdvaja značajna sredstva, 20 miliona dinara, za 13 mera podrške poljoprivrednim gazdinstvima.

Važne su nam posete ministara jer je to prilika da predstavimo probleme sa kojima se susrećemo. Posebno se to odnosi na Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede jer smo poljoprivredni kraj. Ministar Nedimović odlično poznaje probleme sa kojima se poljoprivrednici susreću, spreman je da čuje najteža pitanja i da odgovore na njih – dodao je Pavle Markov.

Poljoprivrednici očekuju da se reši problem otkupa goveda jer je, kako ističu, cena za kilogram neisplativa. Minstar Nedimović poljoprivrednike je upoznao sa aktivnostima u narednih nekoliko meseci, pre svega konkursima namenjenim mladim poljoprivrednicima, kao i mogućnostima za kupovinu zemljišta.