Mina Ovuka iz Kikinde izbrana za Miss Adria 2017

Devetnaestogodišnja Mina Ovuka iz Banatskog Velikog Sela je “Miss Adria 2017”. To je godišnji međunarodni izbor za miss koji obuhvata sedam evropskih zemalja: Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Italiju, Crnu Goru, Mađarsku, Sloveniju i Srbiju.

-Iskreno, još uvek nisam svesna ove pobede. Nisam očekivala da ću biti miss. Želela bih da se zahvalim svima koji su glasali za mene jer to nije samo promocija mene lično nego i Kikinde – istakla je Mina Ovuka, nova Miss Adria 2017.

Glasale su 33.582 osobe, a žiri su upravo bili glasači koji su slali SMS poruke. U konkurenciji je bilo 1.653 devojke. Mina nam je ispričala kako je teklo takmičenje:

-Pošto sam organizatorima poslala svoje fotografije, bili su u Kikindi gde je organizovan kasting. Nakon toga je takmičenje održano najpre na nivou grada, a potom i države, da bi po tri devojke iz svake države ušale u finale. Od 21 devojke izabrana je najlepša.

Naša sagovornica je studentkinja druge godine kozmetologije i estetike na fakultetu u Banja Luci i ističe da je očekuje zanimljiva godina:

-Godinu dana biću zaštitno lice Miss Adria, dok sledeća devojka ne bude izabrana za najlepšu. Ono što sledi je snimanje spotova, reklama i promocija. Prvo snimanje biće organizovano u Kikindi i taj spot biće promovisan u sedam država.

Izbor za Miss Adria pokrenuto je 2016. godine i to je Međunarodni izbor za najlepšu devojku koji je nastao kao potreba stvaranja jedinstvenog takmičenja. Kako saznajemo od Mine Ovuke sledeće godine takmičenje bi trebalo da bude održano u našoj zemlji, s obzirom na to da je pobednica iz Srbije.