Miljan Stanić novi trener MRK „Kikinda Grindeks“: Cilj je plasman u Superligu

Nakon decenije rada u inostranstvu, nekadašnji kikindski rukometaš Miljan Stanić prihvatio je poziv da vodi MRK „Kikinda Grindeks“. Za trenera Kikinđana ovo je novi profesionalni izazov, pošto do sada nije vodio ni jedan tim u Srbiji. U drugu polovinu prvenstva ulazi ambiciozno, jer je tim zacrtao najviše ciljeve.

-Ciljevi su da se uđe u viši rang, a to je Superliga A. Mi igramo Super B ligu i nadam se da ćemo, uz sreću da svi budemo zdravi do kraja, taj cilj ostvariti. Ja sam zadovoljan igračkim kadrom koji sam zatekao, a sada i nismo u prilici da menjamo ekipu iz prethodnog dela sezone. Nadam se da ćemo uz ozbiljnost i odgovornost, koji su ključ uspeha ekipe, doći do cilja. To nije nimalo lako, ali je dostižno.

Iako uvek postoji mesto za pomak, novi trener zadovoljan je i dosadašnjim rezultatom kikindskog tima.

-Uvek treba da gledamo pozitivno na stvari koje su se desile. Ipak, ukoliko želimo da napredujemo, moramo da se osvrnemo na ono što nije valjalo. Mali broj stvari koje sam video sa tribina da nisu valjale probaćemo da unapredimo i da smanjimo zaostatak za „Kolubarom“, koja je naš glavni oponent ove godine. Uz jedan timski rad i duh koji ćemo vremenom razviti, verujem da ćemo doći do tog cilja.

Iako je u toku pauza, rukometaši „Kikinde Grindeks“ uveliko se pripremaju za nastavak sezone. Igrači se pripremaju za polufinale Kupa Vojvodine, koje će se odigrati ove subote u našem gradu. Njihov rival biće „Dinamo“ iz Pančeva.

-Znamo kakva je ekipa i da ima kvalitetne igrače. Bez obzira na protivnike, mi smo spremni i daćemo sve od sebe, kao što dajemo u svakoj utakmici. Očekujem dobar meč i pozivam publiku da napuni halu i da nas podrži da prođemo dalje, kaže desni bek tima Nenad Trumbetaš, dok njegov klupski kolega Stanimir Komarek dodaje:

-Nadam se korektnoj utakmici. Ulogu favorita prepustio bih ekipi „Dinama“, jer su prošlogodišnji vicešampioni države. To nam je samo motiv više. Očekujem kvalitetan meč i nadam se dobrom rezultatu.

Polufinale Kupa Vojvodine, u kojem će se sastati „Kikinda Grindeks“ i pančevački „Dinamo“ igra se u subotu, u hali SC „Jezero“, sa početkom od 19 sati.