Milan Vujić dobitnik specijalne nagrade za masku za predstavu “Lepotica i zver”

Milanu Vujiću iz Dečjeg pozorišta “Lane” na 14. Festivalu “Mali Joakim” dodeljena je specijalna nagrada za masku u predstavi “Lepotica i zver” Narodnog pozorišta Timočke krajine “Zoran Radmilović”.
Ova predstava za decu zaječarskog teatra, autora i reditelja Željka Hubača, nagrađena je na Festivalu za decu i mlade profesionalnih pozorišta Srbije „Mali Joakim“ koji je od 15. do 22. novembra održan u Kruševcu.
U obrazloženju stručnog žirija u sastavu: Branko Popović, reditelj i predsednik žirija, Bojan Jovanović i Nikola Milojević, glumci, navodi se: „Svedenim rešenjem Milan Vujić napravio je masku koja na sceni izgleda vrlo realistično i koja ni u jednom trenutku ne remeti glumačku igru glavnog junaka, već mu pomaže da dočara svoj lik.“
“Lepotica i zver” zaječarskog teatra nagrađena je i kao najbolja predstava u jakoj konkurenciji sedam profesionalnih pozorišta Srbije.
Posetioce Dečjeg pozorišta “Lane” u nedelju očekuje premijera predstave za decu “Ivica i Marica”. To je dobro poznata priča o dvoje dece koji su se izgubili u šumi, a potom naišli na vešticu koja će ih namamiti i pokušati da ih pojede. Međutim, tradicionalna priča je obučena u novo ruho, pa su likovi modernizovani, deca nisu siromašna nego im je samo dosadno pa zato odlaze u šumu, mama i tata se večito raspravljaju, a veštica je moderna dama 21. veka. Ova predstava obogaćena je pesmama, velelepnom scenografijom i fantastičnom glumom.
Od ove nedelje 28. novembra, predstave se izvode u dva termina, od 17 i 19 sati. Nakon premijere “Ivice i Marice” u nedelju, tokom decembra na repertoaru su novogodišnje predstave. U “Lanetu” se spremaju za veliko otvaranje zimske bašte kada će dvorište biti fantastično ukrašeno, a deca u prilici da se fotografišu sa Deda Mrazom.