Milan i Aleksa Pivnički izložili svoje slike u „Galeriji S“

U Galeriji S otvorena je prodajna izložba slika Milana i Alekse Pivničkog, umetnika iz Novog Sada. Likovnim stvaralaštvom bave se dugo godina, a najviše inspiracije pronalaze u Vojvodini. Iako se bavi i slikanjem portreta i mrtve prirode, Milan Pivnički najčešće slika pejzaže:

Tu se nekako najviše opustim, mada volim da slikam i drugu tematiku. Prvi put sam u Kikindi i veoma mi se dopada grad.

Dok je Milan Pivnički fokusiran na realistični prikaz pejzaža, njegov sin Aleksa u svoja dela unosi elemente futurizma. Inspiraciju pronalazi u urbanoj sredini, odnosno u svom rodnom Novom Sadu.

-Futurizam je interesantan zbog geometrijskih oblika, koji se pojavljuju u mojim radovima. Oni daju jedan intimistički pristup pejzažu, istilče Aleksa Pivniči.

Osim što su prvi put u Kikindi, otac i sin prvi put izlažu zajedno, što je predstavlja posebno zadovoljstvo za oba umetnika. Najčešće se koriste tehnikom ulje na platnu, mada se mogu videti i njihova dela stvarana akrilom. Otac i sin do sada su priređivali dosta samostalnih, ali i učestvovali na zajedničkim izložbama i likovnim kolonijama. Izložba slika Milana i Alekse Pivničkog biće otvorena u „Galeriji S“ do 30. decembra.