Meštani salaša Vodice nadaju se da će dobiti put

Na kraju Albertove ulice postoji zemljani put koji vodi do perfireje grada do naselja koji se zove salaš Vodice. U ovom delu Kikinde ima deset kuća u kojima živi dvadesetak ljudi . U jednoj od kuća sa mužem i četvoro dece stanuje i četrdesetdvogodišnja Jadranka Nešić. Najveći problem stanovnicima je što nemaju adekvatan put od kraja Albertove ulice do svojih domova.

-Jako je strašno kada su velike kiše i sneg, kada deca idu u školu, tada ne možemo da dođemo do afaltiranog puta – istakla je Jadranka Nešić.

U čitavom naselju ima šestoro dece i svi su školarci.Do asfaltnog puta ima oko 600 , a do prve prodavnice još oko 200 metara, tako da je zimi najteže starijim stanovnicima ovog naselja.

Jadranka Nešić ističe da u ovom naselju živi 19 godina i da toliko traje njeno nastojanje da salaš Vodice dobije put.

-Mogu reći da sam prjatno iznenađena što me je nedavno primio načelnik Severnobanatskog upravnog okruga Nikola Lukač sa kojim sam razgovarala o ovom problemu. Lukač je obećao da će gledati da nam pomogne – rekla je Jadranka Nešić.

Nekoliko puta na zemljanom putu nasipan je tucanik, međutim, kada padnu jače kiše voda ga spere. U blizini kuća su i naftaške bušotine, pa nije redak slučaj da se ovim putem kreću tertna vozil NIS-a koja prave dodatne probleme na postojećem putu.