Menjaju se zaštitne maske na SC “Jezero” i teku pripreme za letnju sezonu

U SC „Jezero“ u toku je zamena zaštitnih maski postavljenih na kompletnom objektu. Nevreme praćeno jakim vetrom u februaru dovelo je da deo maski otpadne sa objekta što je prouzrokovalo da hladan vazduh prodire u halu. Direktor Slobodan Marinkov ističe da će, zahvaljujući sredstvima iz gradskog budžeta, ovaj problem biti rešen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Maske su potpuno dotrajale. Lajsne na kojima su pričvršćene potpuno su zarđale tako da maske nemaju na čemu da se drže.

Za manje od mesec dana, 15. juna, počinje nova kupališna sezona na otvorenim bazenima u Kikindi i Banatskom Velikom Selu. Najveći problem za nesmetano funkcionisanje bazena u Kikindi je sistem za preradu vode.

-Tehničko postrojenje odnosno sistem za preradu vode podrazumeva filtere, klapne, razne cevi, kompezacione bazene i još mnogo toga. Ove godine slavimo 40 godina rada i za sve to vreme na pomenutom sistemu praktično da nije bilo radova – objasnio je Marinkov.

Po završetku radova cevi će biti većeg profila što će doprineti većoj iskorišćenosti solarnih panela koji služe za dogrevanje bazena i sanitarne vode za kupanje.Osim u Kikindi vodilo se računa i o bazenu u Banatskom Velikom Selu gde je rekonstruisan bazen i urađen krov na sanitarnom čvoru koji je prokišnjavao.

-U toku su pripreme za letnju sezonu. Bazeni se pune, voda se prerađuje, a prostor oko bazena se uređuje – istakao je Slobodan Marinkov.

Tokom prvog vikenda ulazak za sve posetioce biće besplatan. Postojaće mogućnost kupovine sezonske karte tako da je za 50 ulazaka potrebno izdvojiti 4.500, a za 25 3.000 dinara. Deca do pet godina ne plaćaju ulaznicu,cena dnevne karte za decu do 15 godina je 150, a za odrasle 200 dinara. Cene su iste kao i ranijih godina, a oštećena kartice menja se novom i to staje 300 dinara. Tokom akcijske prodaje karata od 27. do 31. maja cena za 50 ulazaka biće 3.600 dinara što se plaća u gotovom.