Menja se dotrajala vodovodna mreža na više gradilišta u gradu

U ulici Vuka Karadžića od ulice Baće Tatić do Jovana Jovanovića Zmaja u toku je rekonstrukcija vodovodne mreže. Ovo je treće gradilište otvoreno u Kikindi, a sredstva za radove koje finansira Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine zajednički su obezbedili Grad Kikinda i JP “Kikinda”.

-Pri kraju su i radovi u ulicama: Milana Sivčeva, Dragoljuba Udickog i Sutjeskoj. U ulicama: Žarka Zrenjanina, Prizrenskoj, Nikole Pašića i Dositejevoj takođe imamo gradilište, a u ovom delu grada planiramo da završimo radove do 1. juna – istakao je Milan Makivić, rukovodilac sektora vodvoda i kanalizacije u JP “Kikinda”.

U Albertovoj, Kumanovskoj i ulici Veljka Petrovića zamena vodovodnih cevi počeće krajem maja. U planu je i rekonustrukcija vodovoda u Barandi u ulicama:Feješ Klara, Nićifora Brandića, Distričkoj, potom u Dimitrija Tucovića, Branka Radičevića, Đure Daničića i Vojina Zirojevića.

-I za pomenute ulice sredstva sz obezbeđena iz Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine. Priprema tenderske dokumentacije je u toku, tako da očekujemo da se vrlo brzo privede kraju postupak odabira izvođača radova. Za već ugovorene radove obezbeđeno je 65 miliona dinara, dok je vrednost poslednjeg ugovora 59 miliona dinara. Izvođač radova je firma “Graditelj NS” – rekao je Makivić.

Od juna prošle godine, kada je početa sveobuhvatna rekonstrukcija vodvodne mreže do kraja ove građevinske sezone biće zamenjeno blizu 13 kilometara vodovoda.

Petogodišnjim planom predviđena je zamena nepunih 30 kilometara vodovodne mreže.Rekonstrukcija vodovoda deo je pripreme za buduću izgradnju postrojenja za preradu vode. Vek trajanja vodvoda je 40 godina, tako da je planska zamena dotrajalih cevi važna za sve stanovnike grada i sela.