Memorijalni turnir “Žarko Žare Mićević”

Memorijalni vaterpolo turnir “Žarko Žare Mićević” organizovan je 15. put. Ove godine okupio je najveći broj učesnika, vaterpolista veterana iz tri zemlje.

-Okupili smo ljude koji će pomoći vaterpolo savezu Kikinde, a pomagali su i do sada. Veliku pomoć pružio nam je Grad Kikinda, kao i prijatelji iz Beograda. Nismo očekivali ovakav odziv ekipa i drago mi je zbog toga – rekao je Milorad Aleksić, predsednik Sportskog saveza Kikinde.

Suorganizator je vaterpolo klub “Pijani somovi” iz Beograda.

-Ovo je najveći turnir ovakvog tipa u regionu. Zahvalio bih Gradu Kikindi na tome što je podržala ovaj događaj – dodao je Andrija Popov iz kluba “Pijani somovi” .

Ovom sportskom događaju, pored ekipa iz Srbije odazvalili su se i gosti iz Crne Gore i Hrvatske.

-Rado smo se odazvali da učestvujemo na turniru i drago mi je što smo u Kikindi. Nadam se da ćemo biti gosti vašeg grada i narednih godina. Mi smo bili inicijatori vaterpolo lige u kojoj smo spojili ekipe iz Makarske, Omiša, Banja Luke, Sarajeva. Nadam se da ćemo ove godine proširiti ligu i da će biti puno više učesnika – istakao je Vasa Subotić iz kluba “Jadran” iz Herceg Novog.

Među najstarijim ekipama bili su članovi kluba “Galeb” iz Makarske.

-Prvi put učestvujemo na nekom turniru u Vojvodini i drago mi je što smo pozvani. Mi smo ekipa koja poslednjih 13 godina učetvuje na svim turnirama u svetu – kazao je Branko Glušac iz Makarske.

Ko je Žare Mićević i koliki je njegov značaj u osnivanju vaterpola u Kikindi podsetio je Slobodan Vujin, jedan od osnivača vaterpolo kluba “ŽAK” u Kikindi:

-Žare i ja bili smo osnivača vaterpolo kluba u Kikindi. Osnovan je 7. jula 1951. godine na Plavoj banji. Prvu utakmicu igrali smo sa zrenjaninskim “Proleterom”.

Turnir se sutra završava i kako kažu učesnici nema pobednika i pobeđenih. Među vaterpolistima su igrači od 30 pa do 50 godina.