“Melizmi”- Spojile pevačko umeće i humanost

“Melizmi”- Spojile pevačko umeće i humanost

Inicijativu da Kikinda bude domaćin festivala horova članice Ženske pevačke grupe “Melizmi” sa radošću su dočekale. I sa nadom da će iduće godine brojni učesnici ovog muzičkog događaja biti gosti našeg grada.

“Melizmi” su na prvom Festivalu horova “Melodianum” osvojile prvo mesto u kategoriji etno- ansambala. Festival koji su organizovali Kulturni centar i Hor Attendite održan je onlajn od 11. do 13. decembra, a okupio je čak 42 hora iz 7 zemalja u 12 kategorija.

-Predsedavajući u našoj kategoriji bio je prof. dr Dimitrije Golemović, naš eminentni etnomuzikolog i kompozitor.  Osvojile smo 100 poena i prvo mesto i tim pre nam je zlatnija ta medalja jer je upravo on predsedavao- kaže Biljana Mandić.

Pored pevačkog umeća, “Melizme” krasi i humanost. Akcija prikupljanja paketića za decu koja nisu u prilici da ih dobiju naišla je na odličan odziv sugrađana.

-Uvek smo voljne da učestvujemo u humanitarnim akcijama, a podstaklo nas je ovo vreme darivanja, novogodišnji i božićni praznici. Nije potrebno da praznični poklon za decu bude nešto veliko, važno da je od srca. Svi koji žele da se priključe, paketiće mogu doneti u Kulturni centar radnim danima od 8 do 13 sati, do 24. decembra. “Melizmi” se unapred zahvaljuju- poručuje Biljana Mandić i dodaje da  će dodela paketića mališanima biti upriličena u Kulturnom centru.