“Melizmi” čuvaju ljubav prema izvornoj pesmi

Iako se pevanje u epidemiološkoj situaciji smatra rizičnim ponašanjem, ljubav prema muzici kompletnu žensku pevačku grupu “Melizmi” opredelila je da se vakciniše i oseća se sigurno i bezbedno prilikom proba.

 

Očekivale su da će održati koncert povodom dana žena ali je zbog poznate situacije to odloženo.

Ženska pevačka grupa Melizmi koja postoji već 15 godina nastavila je nedavno s redovnim probama. Da bi mogle da se sastaju u ovoj epidemiološkoj situaciji rešile su da se sve vakcinišu i ponovo vrate muzici. Okupljaju se više puta nedeljno, pripremale su se za osmomatrovski kocert koji će ipak zbog publike morati da sačeka sigurniju situaciju ali vreme koriste za nove planove, ideje i vežbu.

Stručan rad i muzičko usavršavanje grupe povereno je Gordani Roganović, trenutno na doktorksim sutidjama na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu a ujedno profesorici u kikindskoj VSŠ za obrazovanje vaspitača na smeru – strukovni vaspitač za tradicionalne igre. Za Melizme, Roganovićeva ističe da su specifične po mnogo čemu.

Melizmi okupljaju mahom sredovečne žene, već aktivne I prepoznate u našoj društvenoj zajednici ali se u psolednje vreme grupa podmlađuje novim članicama.

Ženska pevačka grupa Melizmi funckioniše pod okriljem kikindskog Kulturnog centra a značajnu podršku dolazi i od strane Grada Kikinde, gradonačenika Nikole Lukača I članice gradskog veća za kulturu Milene Živkov.