Međunarodni vaterpolo turnir u Kikindi

Mladi vaterpolisti iz Srbije i inostranstva bili su gosti Kikinde. Međunarodni turnir imao je dva segmenta, a namenjen je mlađim kategorijama vaterpolo klubova.

-Organizovana su dva vezana turnira. Od 22. do 26. avgusta igrao se turnir za kategorije do 15 godina, a danas je završen turnir za kategorije do 17 godina. U oba turnira učestvovalo je po osam ekipa, dve domaće i šest gostujućih, ih Moldavije, Bugarske, Rumunije i Mađarske, kaže predsednik Sportskog savzea Kikinde Milorad Aleksić.

Organizator i sponzor turnira bila je kompanija „Force“. Njen predstavnik Goran Ivanovski istakao je da su grad Kikinda i njegovo rukovotstvo bili odlični domaćini ovog sportskog događaja.

Finalni meč između subotičkog tima „Spartak – Prozivka“ i ekipe „All star“ završen je rezultatom od 16:9. Tim „Varna“ bio je trećeplasiran na turniru za kategoriju do 17 godina, dok je istu pozitciju zauzeo kikindski „ŽAK“ sa selekcijom do 15 godina. Cilj je da se mladi sportisti druže, uigraju i na pravi način popularišu vaterpolo.