Međunarodni plivački miting „Mlade nade“ 21. put u Kikindi

Plivanje spada u jedan od najzdravijih sportova, a posebno je važno u vodeni svet uvesti naše najmlađe, kako bi njihov rast i razvoj bio pravilan.

Međunarodni miting „Mlade nade“, koji je 21. put održan u našem gradu govori u prilog činjenici da plivanje ne gubi na popularnosti.

-Tradicionalni međunarodni miting, na kojem smo uspeli da okupimo oko 400 plivača, što je jako lep broj. Tu su nam deca iz Slovačke, Bosne i Hercegovine, Rumunije i naravno Srbije. Mitingom su obuhvaćena deca od najmlađh do seniorskih kategorija, kaže Dragana Ovuka iz PK „Kikinda“.

Podršku organizatorima, odnosno Plivačkom klubu „Kikinda“ dala je i lokalna samouprava, a mitingu je prisustvovao i član Gradskog veća Miodrag Bulajić, koji je istakao da naš grad ima neverovatan plivački potencijal:

-Taj plivački potencijal će se ispoljiti samo u slučaju podrške svih relevantnih činilaca, a to su roditelji, stručan i kvalitetan rad trenera, ali i obezbeđivanje uslova od strane grada. Mi smo na tom polju već prošle godine napravili jedan ozbiljan pomak, gde smo zajedno preko korporativnog projekta sa NIS-om obezbedili startne blokove, plivačke staze, okretišta, te smo tako stvorili bolje uslove za održavanje ovih manifestacija.

Svako dete ima svoje razloge zbog kojeg voli plivanje. „Mlade nade“ sa kojima smo razgovarali kao najčešće navode da je plivanje zdravo, druženje i osvajanje medalja, kojih je bilo i na mitingu. Kikinđani su uspeli da osvoje 20 odličja, pa je tako još jednom dokazano da je plivanje i dalje popularno u našem gradu.