Međunarodni džudo kamp u Kikindi okupio oko 250 sportista

Oko 250 sportista iz osam zemalja učestvuje na 13. Međunarodnom džudo kampu, koji se u našem gradu održava od 13. do 16. aprila. Rukovodilac kampa i jedan od organizatora Svetislav Vukmirica kaže da su aktivnosti koje se ovde sprovode specifične, kao i sam način rada:

-Naši takmičari imaju priliku da u naredna tri dana odmere snage i treniraju sa najboljim borcima regiona. To su stvari koje se praktikuju i u ostalim evropskim državama, ali to mnogo više košta nego kod nas. Zato oni za male pare dobijaju mnogo, što će im koristiti u daljem radu i u nastupima na evropskoj i svetskoj sceni. 

Pored domaćina iz Džudo kluba „Partizan“, koji je i organizator ovog događaja, na kampu učestvuju i treneri kadetske, juniorske i seniorske reprezentacije Srbije, kao i selektori iz ostalih zemalja učesnica. Kako kaže Munir Šabotić, nacionalni trener muške kadetske reprezentacije Srbije ističe da je ovaj kamp od višestrukog značaja za mlade džudiste:

-Sve naše akcije su u funkciji je priprema za Prvenstvo Evrope, sveta i evropske Olimpijske igre mladih. Na kampu smo pozvali sve ono što vredi u državi, tj. osvajače medalja. Na nama je da od ove generacije uspemo da izvučemo maksimum i da stvorimo borce, koji će kasnije moći da se razviju kroz juniorsku konkurenciju do seniorske i od kojih ćemo moći da očekujemo dobre rezultate u budućnosti.

Podršku organizaciji kampa dala je i lokalna samouprava. Miodrag Bulajić, član Gradskog veća, naglasio je da je ovo svojevrsni praznik sporta u Kikindi.

-Ovim smo pokazali da je Kikinda grad sporta u pravom smislu te reči. Naša namera je da u saradnji sa svim ostalim instancama pokušamo da obezbedimo što bolje uslove za bavljenje sportom, a da pri tome uključimo i što veći broj dece u ove aktivnosti.

Bulajić tvrdi da je sve ovo moguće ukoliko se bude ulagalo u rekonstrukciju postojećih sportskih objekata, izgradnju novih i prateće infrastrukture, kao i nabavkom neophodne opreme i rekvizita. Naši sagovornici saglasni su da je ovim i Kikinda i Džudo klub „Partizan“ dokazali da je i u manjim sredinama moguće organizovati kvalitetan sportski događaj.