“Međunarodni dan porodice” obeležen u vrtićima PU “Dragoljub Udicki”

Zdrava porodica se karakteriše povezanošću članova porodice i njihovom otvorenom komunikacijom. Baš ovo je bilo načelo, kojim su se rukovodili iz PU “Dragoljub Udicki” u okviru obeležavanja Dana posvećenog porodici, koji su oni osmislili kroz tradicionalne igre, u svim vrtićima.

Dan je prepun igre i vesele dinamike, kako izgleda kada se obeležava Dan porodice  u kikindskim vrtićima, navela je direktorica PU “Dragoljub Udicki” Svetlana Milić:

-Mi smo otvorili vrata naših vrtića za sportske aktivnosti. Atmosferu možete da vidite i sami, Osmesi govore sve koliko je ovo bio pun pogodak za sve nas. Inače, ja bih naglasila da su vrata naše PU “Dragoljub Udicki” i svih 18 objekata otvorena za roditelje i porodicu svakoga dana, a  planiramo saradnju sa porodicom na više nivoa i u različitim  oblicima, tokom cele nastavne godine.

U kikindskim vrtićima su vaspitači ovaj dan posvetili tradicionalnim igrama, osmislivši različite poligone, u kojima su učestvovala deca, ali i njihovi roditelji.

Kako bi igre bile adekvatne vaspitači su ih osmislili sa saradnicima za fizičku kulturu, koji su igre prilagodili najmlađima

 

U igrama su roditelji i deca bili ravnopravno zastupljeni što je bio dodatni motiv za obostrano zadovoljstvo

 

I u vrtiću “Pčelica” u kom se radi prema “Montesori” programu organizovano je obeležavanje Dana porodice.

Roditelji dece koja su polaznici ovog vrtića su se družili sa mališanima i zajedno oslikavali mural sa likovima iz dečjih filmova.

 

 

Inače, Međunarodni dan porodice, 15. maj, obeležava se širom sveta od 1993. godine, kada ga je Generalna Skupština Ujedinjenih nacija ustanovila, sa ciljem afirmacije porodice i porodičnih vrednosti i podizanja svesti o problemima i pitanjima porodice.

Međunarodni dan porodice, će OŠ “Đura Jakšić” obeležiti u petak, sa početkom u deset sati. Gosti manifestacije, osim zainteresovanih sugrađana će ove godine biti Gimnazija “Dositej Obradović” i “Banatski koledž iz Rumunije.