Među kandidatima za naslednika Vučića na čelu SNS i Kikinđanin Milenko Jovanov

Nakon što je Aleksandar Vučić najavio da planira da se povuče sa mesta šefa Srpske napredne stranke, u javnosti ne prestaje da se licitira ko bi mogao da ga nasledi na toj funkciji. U navodima beogradskih medija, među imenima mogućih naslednika pominje se i Kikinđanin, potpredsednik SNS Milenko Jovanov.

Otkada je predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić rekao da bi trebalo da se povuče s čelnog mesta u stranci, te da će već iduće godine neko drugi preuzeti SNS, jer ne planira da se kandiduje na izbornoj Skupštini koja bi trebalo da se održi u decembru, u javnosti ne prestaju spekulacije ko bi mogao da ga nasledi na toj funkciji. Kako prenose beogradski mediji, u igri je nekoliko imena odnosno nabližih saradnika. Jedan od njih, ministar unutrašnjih poslova i funkcioner SNS Nebojša Stefanović, već je demantovao takve navode rekavši da ne vidi boljeg predsednika od Vučića i da bi sve drugo bila potraga za lošijim rešenjem. Ana Brnabić, premijerka Srbije, koja se takođe pominje kao kandidat, istakla je da su to spekulacije i podsetila da ona nije član stranke i da nema pravo ni da komentariše takva nagađanja.

Na spisku kojim se licitira nalazi se još nekoliko Vučićevih saradnika. To su Nikola Selaković, Marko Đurić, Miloš Vučević, Jorgovanka Tabaković i Milenko Jovanov, aktuelni potpredsednik stranke za koga je, kako se sada i podseća u medijima, Vučić svojevremeno rekao da ga njegova energija podseća na vreme kada je on bio mlad. Jovanova smo pozvali da prokomentariše navode medija da je u igri za Vučićevog naslednika, ali on danas do zaključenja ovog teksta, nije bio dostupan za komentar.

Odluka Aleksandra Vučića o povlačenju sa čela stranke nije zvanična ni konačna, a o tome koga naprednjaci vide kao budućeg predsednika najbolje svedoči i izjava zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića. On je za Prvu televiziju izjavio da Srpsku naprednu stranku najbolje vodi Aleksandar Vučić i da, u tom smislu, nema zamenu. Vesić je rekao da će svi članovi SNS, pa i oni koji se u medijima pominju kao Vučićevi naslednici, reći da je Vučić najbolje rešenje i dodao da je moguće da stranka neće izglasati njegovo povlačenje sa čela partije.