Maturanti plešu 18. maja

Kikindski maturanti će  zajedno sa učenicima završnih razreda srednjih škola, iz gotovo 100 gradova Evrope, plesati uz muziku Štrausove operete “Slepi miš”. Jedanaesti put će učenici završnih razreda srednjih škola, na kikindskom trgu biti deo jedne celine rođenih poslednje godine dvadesetog veka. Oko 400 maturanata, koliko ih je u kikindskim srednjim školama ovih dana uči korake Štrausove operete koja će ih na simboličan način dovesti  do kraja jednog razdoblja u njihovim životima, ali i do početka nečeg potpuno novog. 18.maja maturanti će igrati sa vršnjacima iz cele Evrope, naveo je Marko Markovljev koji je koordinator manifestacije i dodao:

-Do sada je kroz ovu manifestaciju prošlo oko 5000 maturanata u Kikindi. Mislim da je ovo možda i najlepši projekat za mlade. Ono što nas odlikuje je konstantno veliki broj učesnika, u odnosu na broj maturanata uopšte. 12 zemalja iz cele Evrope, veliki broj gradova plesaće 18.maja, tačno u podne 

Za 11 godina, od kada se pleše maturantski  ples u Kikindi, nastavnica plesa Ingrida Vojvodić Crnomarković je obučili više od 5000 maturanata i jedinstvena je u Srbiji po svojoj istrajnosti. Ona je zajedno sa Markom Markovljevim, koji je u naš grad  doveo ovu nezaboravnu manifestaciju, zapamćenu  sada već deset generacija, svih jedanaest godina u organizaciji maturantske parade. Zanimljiv je podatak, da je prve godine, tačnije 2008. od 600 kikindskih maturanata, koliko ih je te godine završavalo srednju školu plesalo oko 200, ove godine iz 4 kikindske srednje škole izlazi oko 400 maturanata, a ples će odigrati njih oko 380, što govori u prilog nastavku  organizacije jedne od najlepših manifestacija, u kojoj pleše mladost Evrope.