Mateja Vukmirica pobednik prvog omladinskog prvenstva Kikinde u kvizingu i enigmatici

Prvo osvojeno mesto za Mateju Vukmiricu na takmičenju koje promoviše znanje i pozitivne vrednosti među školskom omladinom, nije iznenađenje. On je već pobeđivao u sličnim takmičenjima pa je između ostalog i prvak svetskog juniorskog kvizing takmičenja za teriotiju Kikinde. I novom uspehu se izuzetno obradovao.

Osvojio sam 75 od mogućih sto poena. Test se sastojao iz enigmatskog dela i dela opšte kulture. Moram priznati da mi je opšta kultura bolje ležala i da sam tu osvojio više poena – rekao je Mateja Vukmirica, učenik četvrtog razreda Gimnazije „Dušan Vasiljev“ .

Ovo prvo omladinsko prvenstno Kikinde u kvizingu i enigmatici privuklo je 59 učenika što čini izuzetan broj.

Obično se za enigmatiku kaže da je zabava za stare ali danas smo pokazali da to baš nije tako. Decu interesuje sve, rebusi, anagrami, ukrštenice i veoma sam zadovoljan – ističe Slavko Bovan, sekretar Enigmatskog kluba „Kikinda“.

Enigmatski klub Kikinda je osnovan pre tri godine a ova manifestacija pravi je način da se godišnjica kluba obeleži.

 

Imamo oko 100 aktivnih članova, članarina se ne plaća a za kratko vreme smo postali najuspešniji enigmatski klub u Srbiji – ističe Vanja Tomašev, potpredsednik Enigmatskog kluba „Kikinda“.

 

Podsećaju da je u znak sećanja na Đuru Kneževića, jednog od najvećih majstora za anagrame, raspisan konkurs za čist anagram na temu Miroslav Antić -“Plavi Čuperak“ i „Garavi sokak“. Konkurs je otvoen do 5.maja a pobednik će pored pehara dobiti i novčanu nagradu. U cilju animiranja mladih sledi niz enigmatskih radionica u kikindskim školama u gradu i selima.