Maskirani predškolci poslalu najlepšu sliku iz Kikinde

Deca iz Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” na jedinstven i sebi svojstven način pozvali su sve da posete “Dane ludaje”. Oko 500 kostimiranih mališana pokazalo je pravu lepotu kikindske manifestacije.Karnevalsku povorku pratili su dobošari uz pratnju akrobata na štulama. Obučeni u kostime od plodova jeseni predškolci su ponosno prošetali Gradskim trgom. Ispred Gradske kuće dočekao ih je gradonačelnik Pavle Markov sa saradnicima, a mališani maskirani u ludaje, princeze, pirate, suncokrete, kauboje, indijance pozvali su ga na svoj Kinderbal u dvorištu Kurije.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Karneval označava pravi početak “Dana ludaja”. Povrka dece je srce naše manifestacije. Ovo je i najlepši deo naše najveće manifestacije i ne postoji nigde više u Srbiji . Kostimirani mališani su pravi promeoteri našeg grada, a “Danima ludaje” daju poseban ton. Ne mogu da zamislim ovu manifestaciju bez karnevala. Želeo bih da pohvalim vaspitače u Predškolskoj ustanovim, kao i roditelje na tome kako su pripremile kostime sa decom koja sa budućnost našeg grada – rekao je Pavle Markov.

U karnevalskoj povorci učestvovali su mališani iz svih 18 vrtića. U pravljenju kostima pomagale su ima mame, bake, vaspitačice.

Posle šetnje deca su imala žurku u dvorištu Narodnog muzeja uz hor “Čuperak”.