Mart u Narodnom pozorištu u duhu komedije

Do kraja marta u Narodnom pozorištu publiku očekuju gostujuće predstave, bioskopske projekcije i komadi lokalnog teatra. U ponedeljak ljubitelji komedije moći će da uživaju u predstavi subotičkog Narodnog pozorišta „Avgust u okrugu Osejdž“. Priča prati američku disfunkcionalnu porodicu koja se okuplja nakon misterioznog nestanka oca. Porodična istorija, koja izranja na površinu je, bolna i komična, a okrutna i dominantna majka, čiji lik na odličan način donosi Gordana Đurđević Dimić, će se potruditi da ni jedna tajna ne ostane sakrivena. Narodno pozorište iz Subotice sa ovom predstavom učestvuje na ovogodišnjem festivalu Dani komedije u Jagodini.

Smeha će biti i dve večeri kasnije, tačnije u sredu kada će se poznat glumica Anđelka Prpić predstaviti monodramom „Šta me snađe“. Režiju ove interaktivne savremene komedije, u kojoj se glumica pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje muzičar i glumac Branko Đurić Đura.

Komedija, ali u izvođenju kikindskih glumaca, publiku očekuje naredne subote, kada će ponovo biti izveden komad „Smrt čoveka na Balkanu“. U pitanju je predstava po tekstu i u režiji Miroslava Momčilovića, po kojoj je 2012. godine snimljen film.

U drugoj polovini meseca Kikinđani će moći da uživaju u najnovijim filmskim ostvarenjima. Dvadesetog i dvadesetprvog marta biće prikazani animarani film „Pčelica Maja“, horor ostvarenje „Kuća duhova“ i ruska drama sa elementima mjuzikla „Led“, u kojoj jednu od glavnih uloga tumači srpski glumac Miloš Biković.

Predstave koje će zatvoriti mesec dolaze iz Narodnog pozorišta Kikinda. Na maloj sceni 24. marta biće izveden komad „Nastojnik“. Ova predstava tako će proslaviti 30. rođendan. Urađena po tekstu Harolda Pintera i premijerno je izvedena marta 1988. godine. Gumačka postava, koju čine Slavoljub Matić, Branislav Knežević i Dragan Ostojić, nije se menjala od početka.

Tri dana kasnije publika će moći da pogleda komediju „Ne mogu da platim i neću da platim“. Tekst ovoga komada napisao je italijanski nobelovac Dario Fo, a iako je napisana sedamdesetih godina prošlog veka, predstava je u potpunosti adaptirana u srpski kontekst.

Poslednjeg martovskog dana na sceni će biti izvedena bulevarska komedija „Ordinacija“, koju su glumci i reditelj Nenad Gvozdenović preusmerili na komediju situacije. Automehaničar, u doktorskom mantilu, prima pacijente u ordinaciji, a niko ne sumnja da on nije lekar, što dovodi do niza komičnih situacija.

Sve najavljene predstave počinju u 20 sati.