Marko Radin pesmom čuva uspomenu na oca

U muzičke vode ušao je još kao petogodišnjak, kada je na jednom krštenju sam uzeo mikrofon i počeo da peva uz narodnjačke melodije. Kasnije se okušao i u jednom pevačkom takmičenju, koje nije bilo po njegovom ukusu, jer je zahtevalo isključivo pevanje pop pesama. Marko Radin sada ima 17 godina i sebe u potpunosti vidi kao narodnjaka.

-To mi najviše leži i volim da pevam narodnu muziku. Idoli su mi Saša Matić i Aca Lukas, pa sam od njih učio.

Pored idola na estradnom nebu, Marko ih ima i u sopstvenoj porodici, u kojoj se gotovo svi bave muzikom. Jedna osoba mu je ipak posebna.

-Moj tata je bio muzičar. On je, nažalost, nastradao u saobraćajnoj nesreći kada je išao na svirku. Pored njega, muzikom se bave i teča i moja sestra.

Gubitak oca za Marka je nenadoknadiv. Kroz muziku i čuva uspomenu na njega.

-Kada se sve to desilo, uopšte nisam pevao. Drugari i porodica su me nagovarali da ne odustanem, jer život ide dalje. Uz njihovu podršku, ponovo sam počeo da pevam.

Prvi korak na putu ka ostvarenju snova Marko je uradio nedavno, kada je obradio pesmu koju veoma voli i za nju snimio spot.

-Slučajno sam se odlučio za tu pesmu. Drugari muzičari su mi pomogi da je izaberem. U pitanju je pesma „Donesi divlje mirise“ od Nina. Uradio sam i spot, koji je sniman u Subotici. Za mene je to bilo lepo iskustvo, ali sam imao i tremu.

Naš sagovornik trenutno pohađa Tehničku školu. Kako kaže, obrazovanje mu je prioritet i zato ima želju da upiše Saobraćajni fakultet. Muzika će i tada ostati hobi kojem će se uvek vraćati.