Marko Đurić u Kikindi: Glasanjem za listu “Aleksandar Vučić – za našu decu” štitite naše interese na KIM

Potpredsednik Srpske Napredne Stranke Marko Đurić poručio je danas članovima i aktivistima kikindskih naprednjaka da građanima Kikinde prenesu poruku da glasanjem za Srpsku Naprednu Stranku i listu Aleksandar Vučić – Za našu decu“ između ostalog veoma snažno štite naše državne i nacionalne interese na Kosovu i Metohiji.

Dodao je da kapacitet zemlje da se bori i sačuva interese na Kosovu i Metohiji direktno zavisi od ekonomskog jačanja cele zemlje. Upravo to je, kako je rekao Đurić, posao kojim se Aleksandar Vučić bavi proteklih 7 godina – ekonomsko podizanje Srbije sa kolena. Istakao je da upravo tim predsednika države najzaslužniji za povlačenje priznanja nezavisne države Kosovo od strane 18 država što je bilo nezamislivo u periodu pre 7 godina. Time je talas priznanja zaustavljen i došlo je do preokreta u međunarodnoj zajednici po ovom pitanju. Đurić je istakao i da je diplomatski uspeh koji se mora pamtiti sprečavanja članstva u UNESKO-u koje bi podrazumevalo oduzimanje Gračanice, Dečana i drugih srpskih svetinja na Kosovu.

Članovima GrO kikindskih naprednjaka uputio i pozdrave stranačke armije sa Kosova i Metohije, kako ih je nazvao lavova i lavica.