Marijana Bilić putuje u Prag na Evropsko prvenstvo

Dvanaestogodišnja Kikinđanka Marijana Bilić učestvovaće na Evropskom prvenstvu za mlade koje će biti održano od 17. do 28. avgusta u Pragu. Odlazak na prestižno nadmetanje koje će okupiti najbolje kadete i kadetkinje ne bi bio moguć da norveška “Nikola Tesla Grup” nije preuzela sponzorstvo puta i boravka Marijane i njenog trenera u glavnom gradu Češke. Firmu su osnovali poslovni ljudi poreklom iz Srbije koji pružanje podrške mladima vide kao deo društvene odgovornosti.
20160728_123017[1]

– Ovo je prvo sponzorstvo naše firme i nadamo se ne poslednje. Čast nam je što smo u prilici da pomognemo ovakav vanserijski talenat- kaže član Upravnog odbora “NT Grup” Branimir Simić, poreklom Kikinđanin, koji više od dve decenije živi u Norveškoj gde različitim projektima aktivno doprinosi dobrobiti srpske zajednice.

Talentovanu šahistkinju koja je do sada osvojila više od sto medalja i pehara posle evropskog prvenstva u Pragu, u oktobru očekuje Svetsko prvenstvo u Gruziji, na koje će, nadaju se u ŠK “Radnički, uspeti da otputuje.