Manje đaka prvaka

Prvi put u školske klupe u 15 osnovnih škola u gradu i selima sešće 482 prvaka. U odnosu na školsku 2016/2017. godinu manje je dece.

-Manje je upisane dece za oko pet odsto u odnosu na prošlu školsku godinu. U osnovnim školama “Sveti Sava” i “Žarko Zrenjanin” upisano je po 78 đaka, tako da će ove škole imati po tri odeljenja prvog razreda. Najmanje učenika je u školama “Bratstvo-jedinstvo” u Banatskoj Topoli i “Mora Karolj” u Sajanu gde će prvi put u školu poći po petoro dece – rekla je Dunja Vujčić, sekretarka Sekretrijata društvenih delatnosti.

Od gradskih škola najmanje budućih školaraca upisano je u OŠ “Feješ Klara” njih 15 na srpskom jeziku, dok će nastavu na mađarskom jeziku pohađati sedam učenika.

-Do 1. septembra očekujemo još promena jer to pokazuje dugogodišnja praksa. Očekujemo da se do početka škole upiše još đaka prvaka – istakla je Dunja Vujčić.

U osnovnim školama “Vasa Stajić” iz Mokrina upisano je 49 prvaka, “1.oktobar” iz Bašaida imaće 40, ”Slavko Rodić” iz Banataskog Velikog Sela 22, “Petar Kočić” iz Nakova 14, “Gligorije Popov” iz Ruskog Sela” 13, “Ivo Lola Ribar” iz Novih Kozaraca 12, “Milivoje Omorac” iz Iđoša osam, dok je po petoro đaka upisano u školama “Mora Karolj” iz Sajana i “Bratsvo-jedinstvo” iz Banatske Topole.

U gradskim školama “Đura Jakšić” imaće 57 đaka, “Vuk Karadžić“ 44, “Jovan Popović” 34 i škola “6.oktobar” jednog đaka prvaka.