“Mamut invictus challenge” osvojio kikindske avanturiste, ali i oni njega

Snaga, sposobnost i veština glavne su odlike “Mamut invictus challenge” koji je proteklog vikenda okupio brojne učesnike ali i ogroman broj podrške na tribinama. Na otvorenim bazenima Sportskog Centra “Jezero” u subotu su održane finalne igre na vodi, nakon što je petak bio posvećen kvalifikacijama. Pobednik subotnje večeri je domaća ekipa “Leteći prasići”, drugi su takođe sugrađani “Vatrogasci” a i gostima iz mađarskog Vatrpolo kluba Pečuj “Rehabilitacija” pripala je medalja, iako bronzana, ipak značajna jer će doprineti još boljem utisku o Kikindi i sećanju na sportsko leto koje provode u našem gradu. Pehar najboljima uručila je zamenica gradonačelnika Dijana Jakšić Kiurski.

Pobednički tim predvodio je Goran Gavranov zadovoljan učešćem, plasmanom i događajem uopšte.

-Nije bilo lako da pobedimo, ali smo pokazali da smo spremni i da je, pre svega ovo dobra zabava za sve koji su učestvovali. Pokazali smo da smo najbolji. Želim da se zahvalim organizatorima jer ovakvi događaji su potrebni Kikindi koji će okupiti i dobre takmičare i puno publike – kaže Gavranov.

Dejan Pudar, direktor SC “Jezero”  podsetio je da je “Mamut Invictus challenge” događaj koji se se organizuje u mnogim gradovima u Srbiji.

-Kvalitetan sportsko- zabavni program tokom leta treba da pružimo svim našim sugrađanima, ali i gostima koji borave u gradu. Da je “Mamut Invictus challeng” pun pogodak govori činjenica da je obe večeri takmičenje pratio veliki broj posetilaca.

Nedeljko Rodić, organizator ”Invictus challenga” dodao je da je ponosan da Kikinda konačno ima priliku da uživa u pravim letnjim igrama bez granica.

-Posebno mi je drago što je, posle tri godine od kada organizujem ovu manifestaciju, ona održana i u mom rodnom gradu. I takmičari i publika su uživali – napomenuo je Rodić.

Nedelja je bila posvećena igrama na suvom. Ko voli avanture i prati OCR dešavanja u svetu svestan je koliko je ovo takmičenje ustvari spektakl. Učešće je uzelo pedesetak učesnika u dve kategorije, muškoj i ženskoj, a održana je na Starom jezeru. Na poligonu koji je na stazi dugoj 3,5 kilometara obuhvatio prepreke za preskakanje, zatim penjanje uz konopac, nošenje tereta, puzanje, preskakanje različitih prepreka u vodi i na suvom, “monkey bar”, prelaske preko mreže, kose zidove, u muškoj kategoriji, sve prepreke je oborio Bojan Jevtić iz Opova uprkos neumoljivoj temperaturi koja je dostigla 35 stepeni .

-Dao sam sve od sebe i pobedio. Pozivam sve da se prijave za ovakve trke jer je ovo način da vide koliko su izdrživi i fizički spremni  – istakao je Jevtić.

Katarina Duletić Ćurčin iz Novog Sada bila je najbolja u ženskoj konkurenciji.

-Već dve godine  član sam “Invictus” fitnes centra i toliko dugo učestvujem u ovim. Nije bilo lako, ali dala sam sve od sebe. Staro jezero je jako lep prostor, a trka izazovna, prokomentarisala je Katarina Duletić Ćurčin.

Kikindsko more, odnosno bazeni Sportskog Centra “Jezero” i dalje ostaje destinacija za sportiste, rekreativce, one koji žele dobru boju, odmor i zabavu.

Sutra na otvorenim bazenima startuje vaterpolo turnir 3X3 za koji se već prijavilo desetak ekipa. Ne zaboravite da svakog drugog dana imate priliku da se priključite “Školi ronjenja” sa komplentom opremom uz podršku ronilačkog kluba Orka. Leto na bazenima upotpuniće i najavljeni muzički večernji događaji, okupljanje članova Kikindskog Korzoa sledećeg vikenda, a narednog, 13.avgusta i noć posvećena muzici devedesetih.

 

Fotografija: Čedomir Vujanić, Grad Kikinda