Mamut fest po 13. put, u Narodnom muzeju

Narodni muzej će 13. put biti domaćin dvodnevne manifestacije „Mamut fest“. U petak i u subotu bogatim programom, raznim kreativnim radionicama, izložbama, u okviru kog će učestvovati i najmlađi, ali i oni malo stariji, biće obeležen još jedan Kikin rođendan.

Nakon što je  2007. godine pokrenuo  manifestaciju „Mamut fest“, Narodni muzej, već 13 godinu obogaćuje program, kako bi bio što atraktivniji za sve učesnike, ali i posetioce. Ovoga puta, u dvodnevnom trajanju u ponudi su i noviteti, rekla je direktorica Narodnog muzeja Lidija Milašinović:

-Ono što je dodatni sadržaj je otvaranje kluba, koji će biti namenjen deci. Osmišljen je kao prostor za istraživanje, zabavu i učenje. Mislimo da će se najmlađima taj klub posebno svideti, dakle, to je prostor koji je samo njima namenjen i koji će ostati trajno u muzeju. Naša postavka nije toliko prilagođena najmlađima i mislimo da oni, pošto su naša najdragocenija publika,  da zaslužuju svoj poseban prostor, u kome će moći da se osećaju prijatno i da to bude mali muzej, samo za njih.

Petak je tradicionalno namenjen lokalnim predškolskim i školskim grupama, rekao je kustos petagog Dragan Kiurski i dodao da je subota  osmišljena za porodične i neformalne dečje posete, kada se očekuje i više gostiju:

Na samom početku, u jutarnjim satima u planu je organizacija Koncerta za bebe. To je sada već vrlo popularan trend da se organizuju koncerti za bebe u roditelje. Mi smo taj program, kao kvalitetan program pozajmili od Centra lepih veština. Zatim će u pola jedanaest početi Bazar muzeja ideja. Ovo je peti put da se organizuje ovakav program, u cilju umrežavanja pedagoških službi, u našoj zemlji. Očekujemo dolazak predstavnika pet muzeja. U planu su i pozorišne predstave, kviz, zatim sportske i likovne radionice. Osim ovoga, ono na čega su posebno skrenuli pažnju organizatori to su dve izložbe . Jedna je likovna izložba Maje Veselinović“Ilustracije“ , a druga je izložba „Skockani“ za ljubitelje lego kocki, koja će trajati samo tokom ta dva dana, dok traje sam Mamut fest.