Mališani u Banatskoj Topoli dobili nov vrtić

U Banatskoj Topoli vrtić “Ježeva kućica” izmešten je iz neuslovnih prostorija u nekadašnjem Omladinskom domu, u rekonstruisan objekat u vlasništvu grada. Nov prostor i mališane koji idu u vrtić posetio je gradonačelnik Pavle Markov koji je prokomentarisao  uslove u kojima su deca donedavno boravila.

-Decenijama su deca boravila u neuslovnom prostoru, a da se niko na to nije osvrnuo i da niko nije pokušao da reši ovaj problem. Sa dolaskom novog rukovodstva stvari su pokrenute i problem je u najbržem mogućem periodu rešen – istakao je Pavle Markov, gradonačelnik.

Vrtić u Banatskoj Topoli svakodnevno pohađa 16 mališana od tri do sedam godina, a u rekonstrukciju novog objekta uloženo je više od dva miliona dinara.

V.d. direktorica Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki” Stanislava Hrnjak podsetila je da je u proteklih šest meseci, uz pomoć lokalne samouprave, u vrtiće investirano više od 22 miliona dinara.I u 2017. godini planiraja se infrastrukturno uređenje objekata predškolske ustanove i u gradu i na selima koji će doprineti poboljšanju vaspitno obrazovnog rada .