Mališani napunili vrtiće

U Predškolsku ustanovu “Dragoljub Udicki” upisano je 1.493 mališana koji su 1. septembra krenuli u vrtiće. Od tog broja 380 dece je u seoskim vrtićima.

-Kapacitet u vrtićima je oko 2.000 dece tako da smo dobro popunjeni. Jedino u vrtiću “Naša radost” školska godina nije počela na vreme. Ovaj objekat se kompletno rekonstruiše, tako da će mališani iz ovog vrtića neko vreme biti u vrtiću “Leptirić”. Razgovarali smo sa roditeljima koji nisu imali zamerke zbog ovoga – istakao je Vladimir Radlović, v.d. direktor Predškolske ustanove “Dragoljub Udicki”.

Radovi u “Našoj radosti” trebalo bi da budu gotovi do 20. septembra.

-Otvorene su i dve nove grupe. Jedna je Mokrinu, starija jaslena grupa, a druga je u “Našoj radosti”, celodnevni boravak za decu na mađarskom jeziku. Mesta ima u starijim grupama, dok su mlađe i starije jaslene grupe maksimalno popunjene. Najveća potražnja je za vrtićima “Plavi čuperak” , “Kolibri” i “Miki”. Sledeće školske godine planirano je otvaranje još dve jaslene grupe u “Mikiju” i “Plavom čuperku” – objasnio je Radlović.

Kompletno je renoviran i vrtić “Maslačak” u Bašaidu, a veća sredstva uložena su u objekte “Mikija”, “Bambija”, “Poletarca”.

Cene boravka dece neće se menjati. Podsetimo da je od 1. januara odlukom lokalne samouprave cena boravka dece od jedne do tri godine snižena sa 6.000 na 4.600 dinara, a vodi se računa i o socijalno ugroženim kategorijana, kao i o deci sa posebnim potrebama.