“Mali kuvari” u KC, na kuvarskom zadatku

Kulturni centar je za najmlađe Kikinđane, uzrasta od sedam do 12 godina prvi put organizovao Dečji kuvarski kamp „Mali kuvar“, koji je zbog velikog odziva i interesovanja produžen i umesto nedelju dana trajaće dve nedelje.

Više od šezdeset prijava stiglo je na adresu KC, kada je najavljeno da će na tom mestu sugrađani uzrasta od sedam do 12 godina moći da učestvuju na besplatnom jednonedeljnom Dečjem kuvarskom kampu. Svakoga dana su osmišljene radionice, a vode ih dokazani i provereni kulinari u čiji kvalitet se grad već više puta uverio, rekla je direktorica KC Tanja Nožica i dodala:

-Morali smo da produžimo, lep je odziv, deca su zainteresovana, a i ovi ljudi što učestvuju i ono su zainteresovani. Svakoga dana neko drugi je u ulozi kulinara edukatora. Igor iz “Terr”e je juče pravio razne kombinovane specijalčitete i svi su bili oduševljeni. Danas su na redu gibančice.

Edukatori tokom drugog dana bile su članice Etno građanskog društva „Suvača“. Tema njihove edukacije, rekla je i predsednica “Suvače” Rada Vujadinov, je priprema  domaćeg specijaliteta, pod imenom „Sirne gibančice”:

-Zahvaljujem se Tanji Nožici i  Kulturnom centru što su nas pozvali da učestvujemo u vrlo zanimljivoj radionici. Ovoga puta decu učimo kako se pripremaju gibančice, pošto je to jelo koje je tradicionalno i potiče baš sa ovog područja.

 

Radionica je organizovana u dvorištu Kulturnog centra, uz sav potreban pribor i tehniku. Organizatori su u saradnji sa edukatorima za male polaznike pripremili materijal, pribor, tehnička pomagala, a degustaciju će prepustiti baš njima, kako bi mogli da ocene ono što su zajednički pripremili. Opširnije, na temu mali kuvar, pogledajte u emisiji „Rubinizmi“ koja je na programu petkom u 21 sat.