Mali Kikinđani pokazali šta znaju o saobraćaju

U dvorištu vrtića „Plavi čuperak“ kikindski predškolci pokazivali su svoje umeće u vožnji bicikala. Već sedmu godinu za redom PU „Dragoljub Udicki“ organizovala je takmičenje „Šta znaš o saobraćaju“.

Deca najstarijih grupa uz vožnju polagala su i testove. Učešće na takmičenju uzelo je oko 70 predškolaca, a podršku ovom događaju dala je i lokalna samouprava.

Veliko mi je zadovoljstvo što mogu da istaknem da je Gradska uprava partner u ovom projektu sa predškolskom ustanovom, koji je vezan za naše najmlađe sugrađane. Ova manifestacija već je postala tradicija i to izuzetno bitna, kako bi se naši najmlađi sugrađani upoznali sa pravilima u saobraćaju, kaže Bosiljka Srdić, zamenica gradonačelnika Kikinde.

Organizovanje ovakvih događaja govori o nivou savesnosti i odgovornosti kikindskih vaspitača, ali i odličnoj saradnji predškolske ustanove sa drugim važnim institucijama.

Kikindski predškolci morali su svoja umeća na biciklu pokazali kroz prelazak poligona. Ovu manifestaciju su, pored grada Kikinde, pomogli i Saobraćajna policija i Auto moto savez Srbije.