Mađarske kompanije nude poslove Kikinđanima

U Kulturnom centru firma “Man at work” predstavila je ponudu poslova u Mađarskoj. Agencija za zapošljavanje sa kancelarijom u Subotici već neko vreme posreduje u zapošljavanju radnika iz Srbije, a pedesetak sugrađana već radi u susednoj zemlji. Među njima je i Zoran Gocić koji nam je izneo svoja iskustva. Zaposlen je već osam meseci u gradu Sekešfehervaru.

-Zaposlen sam u fabrici koja se bavi sklapanjem klima uređaja za autoindustriju. Poslom sam prezadovoljan. Radi se osam sati, a prekovremeni časovi se plaćaju. Početna zarada je 540 evra, a na startnu platu dolaze bonusi poput smenskog i kompanijskog, nagrađuje se redovnost na poslu. Ukoliko se svi bonusi sakupe može da se zaradi od 680 do 700 evra mesečno – istakao je Zoran Gocić.

 

Prezentacija je zainteresovala Kikinđane, a evo zašto se Snežana Laušev odlučila da je poseti:

-Već sam radila u Mađarskoj i imam dobro iskustvo. Vratila sam i radila neko vreme u Kikindi, a sada me ponovo interesuje šta se nudi od poslova u Mađarskoj.

Poslovi koji se nude su u automobilskoj, industriji plastike i elektronike.

-Nije potrebno znanje mađarskog jezika, a zaposlenje je omogućeno građanima sa srpskim pasošem. Radnike zapošljavamo u severozapadnom delu Mađarske u mestima Tatbanja, Sekešfehervar, Đer, sve do Budimpšete. Odmah bi mogli da zaposlimo oko 200 ljudi. Nudimo besplatan smeštaj, putovanje do radnog mesta, sređivanje dokumentacije – rekao je Bučo Baradič, menadžer “Man at work” za Srbiju.

Radna viza dobija se na dve godine i nema starosne granice. Postoji i ponuda za penzionere koji uglavnom rade na pakovanju kolača.