Luna park i izletišta spremna za 1. maj

Sve je spremno za prvomajske praznike. Luna park “Casagrande” je postavljen pre nekoliko dana, a svi koji vole provod na zabavnim spravama imaće mogućnost da se dobro zabave. Tu su rolekoster za odrasle i decu, škorpion, ringišpili, autići i vozići za najmlađe, kao i automobili na sudaranje. Cena žetona 1. i 2. maja biće 150 dinara za jednu vožnju.

Radisav Minić, vlasnik vozića za decu ističe da je u Kikindi za 1. maj već tridesetak godina.

-Ova lokacija je odlična. Pohvalio bih lokalnu vlast koja nam je obezbedila vodu, struju i sve ostalo što nam je neophodno kako bi luna park nesmetano funkcionisao. Trava je pokošena i prostor je odlično uređen – rekao je Minić.

Interesovalo nas je i da li zabavne sprave imaju sve neophodne ateste o bezbednosti.

-Fama se vodi o bezbednosti luna parkova, a odgovorno tvrdim da svaka sprava pojedinačno ima atest o bezbednosti. Naš cilj je da svi budu bezbedni jer smo svi osetljivi na decu. Roditelji nemaju o čemu da brinu – tvrdi Radosav Minić.

Svi koji odluče da provedu dan na izletištima u okolini Kikinde treba da vode računa o tome da ne ostave otpad za sobom, kao i da vode računa prilikom paljenja vatre za roštilj. Šumica, Simićev salaš, Vodice i ostale lokacije primamljive za izletnike su očišćene, tretirane protiv krpelja i komaraca, a trava je pokošena.