Lovačko udruženje “Fazan” proslavilo 70 godina postojanja

Lovačko udruženje “Fazan” iz Novih Kozaraca osnovano je 1947. godine i od tada do danas okuplja ljubitelje lova i prirode. Proslava sedam decenija postojanja okupila je više od 50 članova, kao i goste za koje je organizovan lov na zeca i fazana, a najzadovoljni su bili oni koji su se pohvalili ulovom.

Saradnja sa lovačkim savezima Srbije i Vojvodine je na zavidnom nivou tako da je jubilej iskorišten da se nagrade najzaslužniji lovci.

Zlatni lovački orden Lovačkog saveza Srbije pripao je Milanku Karanoviću, predsedniku Lovačkog udruženja “Fazan”, a zlatnim ordenom Lovačkog saveza Vojvodine nagrađen je Jovan Horvat, počasni član novokozaračkog udruženja.

-Pre 20 godina imali smo proslavu 50 godina udruženja. Tada je udruženje dobilo zlatnu povelju Lovačkog saveza Srbije. Ponosni smo na sve što smo do sada uradili i ubuduće ćemo se truditi da održimo naše udruženje i da čuvamo lovište kojim upravljamo – rekao je Milanko Karanović.

Jovan Horvat već 35 godina je počasni član udruženja iz Novih Kozaraca.

-Lovac sam od sedamdesetih godina prošlog veka. Iako živim u Sremskim Karlovcima jako mi se videlo udruženje iz Novih Kozaraca tako da sam jedan od prvih članova koji nije iz ovog mesta – objasnio je Horvat.

Lovački savez Srbije nagradio je i Slavka Lukača i Dragana Vukmirovića srebrnim odnosno bronzanim lovačkim ordenom, dok su srebrni i bronzani orden Lovačkog saveza Vojvodine dobili Mladen Karanović i Nenad Makivić.