Loša sezona za otvorene bazene

Bazeni u Banatskom Velikom Selu bez obzira na atraktivnost koju mnogi stavljaju čak i ispred bazena u većim mestima, ovoga leta imaju manju posećenost zbog vrlo nepovoljnih uslova i dosta kišnihg dana. Ipak, kako smo mogli da čujemo od spacioca u SC „Jezero“ Mirka Kenjala, poslednji vikend u julu malo popravlja situaciju:

-Naš posao direktno zavisi od vremenskih uslova. Svedoci smo da je sezona relativno loša, ali polako počinje da liči na leto. Poslednji vikend za nama je bio  najposećeniji i u rangu prošlogodišnjih letnjih dana. Negde je protok ljudi bio oko 800 posetilaca,  što je sasvim dobar broj. Trudimo se da budemo dobri domaćini.

Bazeni u BVS imaju kodeks ponašanja koji na prvom mestu poštuju zaposleni i svojim primerom utiču na posetioce, koji su vrlo zadovljni uslovima.  Sportska služba je zadužena za bezbednost na bazenima. Svakog dana je u ekipi prisutan i lekar hitne medicinske pomoći, što predstavlja dokaz da su svi posetioci tokom boravka na bazenima sigurni.

Ono što zapada za oči slučajnom ili posetiocu namerniku je vrlo prijatna atmosfera, koja vlada na celom bazenskom krugu. Ceo kompleks je oivičen parkom koji pruža raskošnu hladovinu. Svi posetioci imaju  naviku da  ne ulaze na betonski prostor kraj bazena obuveni, već bosi prolaze dezobarijeru. Pre ulaska u bazen, što diktira pravilno korišćenje ovakvih voda, svi kupači se prethodno tuširaju. Kako bi izbegli ose, mrave i ostale insekte, na ovim bazenima se posetioci sami od sebe pridržavaju pravila da ne unose ni jelo ni piće, što i jeste osnovna kultura savremenog čoveka, koji koristi javni bazenski  prostor. Otvoreni bazeni se tokom avgusta vraćaju na radno vreme koje je od pola deset do 18 sati.