Lopte školama, donacija Sportskog saveza Srbije i Ministarstva sporta i omladine

Sportski savez Srbije i Ministarstvo sporta i omladine, nakon uspešno organizovanog „Malog sajma sporta“ nagradio kikindske škole sa 21 paketom lopti, čija je raspodela počela danas.

Kako je objasnila predsednica kikindskog Sportskog saveza, Jelena Bakić, naš grad je prepoznat kao mesto u kom se sport nalazi na vrlo značajnom nivou, kada su deca i mladi u pitanju:

-Znamo da su jako bitni uslovi i sredstva sa kojima naši nastavnici i profesori raspolažu. Ovi paketi lopti, koje smo dobili od Sportskog saveza Srbije i Ministarstva biće dodeljeni svim školama. To su odbojkaška, fudbalska, košarkaška i rukometna lopta.

OŠ „Đura Jakšić“ jedna je od učesnica „Malog sajma sporta“ kao i manifestacije Školski sportski dan, a osim toga škola je koja daje zavidne rezultate i kada je sport u pitanju, zato je prvi paket uručen baš ovoj školi, čiji razvoj prati i podržava lokalna samouprava, rekla je i Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada:

-Nikad njima nije dosta ulaganja a ni onih prohteva koje mi treba da ispunima, što  je u suštini dobro. Mi kao lokalna samouprava imamo obavezu da o svim obrazovnim ustanovama vodimo računa. Meni je drago što se nalazim u ovoj školi, koja je u ovoj budžetsdkoj godini dobila 11 miliona dinara, što je najveći iznos kada su škole u pitanju. Plan imamo i za naredne godine.

 

Pakete će kao pomoć što bolje organizovane nastave fizičkog vaspitanja, biti podeljeni kako osnovnim tako i srednjim školama.  Ono čemu se nadaju u ovoj školi to je i da će uskoro moći da računaju na potpunu rekonstrukciju sale, ali i svaku pomoć u vidu sportskih rekvizita pohvaljuju. Navodeći uspehe učenika škole, kada je sport u pitanju i nastavnica Dara Beloš koja je za 35 godina staža uspešno dovela sportske timove i pojedince do republičkih priznanja smatra da je svako ulaganje u sport i zdravu mladost vrlo bitno.

Ono što je evidentno na osnovu sportskih rezultata, kada je sport u gradu u pitanju, to je dobra sprega između svih potrebnih resora i ustanova, što grad dovodi do mesta jednog od vodećih u republici, kada su uslovi za sportska angažovanja u pitanju, kako mladih tako i odraslih.