Lokalna samouprava donirala klima uređaj Crvenom krstu. Iz organizacije najavljuju 30.manifestaciju “Trka za srećnije detinjstvo”

Grad Kikinda je obezbedio sredstva za kupovinu klime u prostorijama Crvenog krsta, u kojima se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi. Uređaj će pomoći da se akcije, kojih je samo ove godine bilo 18 organizuju u što prijatnijoj atmosferi. Osim ove korisne donacije, iz organizacije Crvenog krsta su najavili i predstojaću, jubilarnu 30-u manifestaciju sporta i zdravih navika „Trka za srećnije detinjstvo“ koja će biti organizovana 5. oktobra.

U prostorijama organizacije Crvenog krsta drugo godinu se organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, kontinuirano i dva puta mesečno. Kako bi akcija bila što uspešnija i kako bi humani ljudi, koji pristupaju ovom delu imali što bolje uslove, lokalna samouprava je obezbedila finansijska sredstva za kupovinu još jednog klima uređaja. Grad će uvek podržati i podsticati ovakve akcije, rekao je član GV Milivoj Linjački i dodao:

-Nama je oduvek bilo u cilju da u građanima budimo tu neku dozu humanosti. Vrlo dobro znamo da je krv potrebna svima i da je veoma malo davaoca, u odnosu na potrebe. Crveni krst u Kikindi veoma dobro radi, evo već 18 akcija u ovoj godini. Ja bih pohvalio sve one koji redovno daju krv i učestvuju u ovim akcijama.

Iz Crvenog krsta se trude da dočekaju dobrovoljne davaoce u što prijatnijem ambijentu, pa im donacija grada, itekako znači, rekla je sekretarka Crvenog krsta Danijela Bjeljac:

-Jako je važno da  lokalna zajednica prepozna našu aktivnost u oblasti promocije, omasovljenja i regrutacije i edukacije novih i mladih dobrovoljnih davalaca krvi. Podrška Gradske uprave je svakako  prisutna i želim  ovom prilikom da zahvalim gospodinu Linjačkom  što je došao da nas poseti i vidi ovaj prostor kao i atmosferu u kojoj se odvijaju akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Želim da zahvalim Gradskoj upravi što je omogućila da se u ovom prostoru davaoci osećaju prijatnije u toku letnjih meseci ovim klima uređajima, isto tako i Služba za transfuziju krvi. Takođe se zahvaljujem i gospođi  Bosiljki Srdić, koja takođe podržava naše programe i kroz ovaj vid pomoći, samim tim mogu da kažem da je humanitarni mandat Crvenog krsta ovde u Kikindi prepoznat što je za nas izuzetno važno jer možemo nesmetano da realizujemo svoje aktivnosti,  posebno ovo javno ovlašćenje, koje nam je zakonom povereno.

Na današnjoj akciji DDK od 59 prijavljenih uspešno je krv dalo 50 učesnika. Od ove nedelje, počele su i pripreme za jubilarnu, 30. Trku za srećnije detinjstvo. Organizacioni odbor, će svake srede raditi na planiranju svih detalja, kako bi manifestacija prošla na najbolji mogući način. I ovoga puta uz podršku grada, kao i mnogobrojnih sponzora, Trka će se odvijati na istom mestu, uz tradicionalnu i svesrdnu organizaciju preko 100 volontera Crvenog krsta, uz pomoć sportista, ali i uz očekivano učešće više od 4000 takmičara. Predloženi promoter ovogodišnje trke je rukometaš Milan Lisica  kikindskog kluba Kikinda Grindex.