“Livnici” Kikinda priznanje od NSZ za doprinos zapošljavanju u 2020. godini

Kao poslodavcu koji je tokom 2020. godine zaposlio najveći broj lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, kikindskoj “Livnici” dodeljeno je priznanje. Za upošljavanje novih radnika, njih 70 sa biroa, ovaj proizvođač delova za automobilsku industriju nije koristio finansijske podsticaje, predočila je Ivana Felbab, načelnica odeljenja za posredovanje u zapošljavanju kikindske filijale NSZ.

-Nacionalna služba za zapošljavanje,filijala Kikinda  i “Livnica” imaju dugogodišnju dobru saradnju koja se ogleda u zapošljavanju lica sa evidencije. To podrazumeva korišćenje posredovanja u zapošljavanju bez finansijske podrške. U 2020. godini “Livnica” Kikinda je zaposlila 70 lica preko evidencije NSZ, a i dalje se lica upućuju na razgovor. “Livnica” iskaže potrebe, naši savetnici obave selekciju kandidata, nakon toga ih upute na razgovor i u dogovoru sa odgovornima u “Livnici” lica se zapošljavaju, u zavisnosti od toga da li zadovoljavaju potrebe-navodi Felbab.

Iako je korona kriza negativno uticala na privredu, kao i samu automobilsku industriju, “Livnica” beleži pozitivan trend zahvaljujući novim poslovima.

Direktor Livnice Peter Višnjei kaže da su u godini na izmaku zaposlili 120 radnika, najvećim delom u proizvodnji, od kojih 70-oro posredstvom NSZ. U fabrici trenutno radi 465 radnika.

-Do zapošljavanja je došlo usled dobijanja novih poslova i transfera pozicija sa drugih lokacija. Taj trend je pozitivan i pored poteškoća koje su zadesile auto-industriju u ovoj godini, imali smo priliku da zapošljavamo i da nam se proizvodnja poveća. Nije to u obimu koliko je prvobitno planiramo, ali  protekla 2, 3 meseca ukazuju da izlazimo polako iz krize i da se obim proizvodnje značajno povećava. I planovi za iduću godinu su pozitivni- navodi Višnjei.