Likovni kamp u Novim Kozarcima okupio mlade umetnike iz Sombora

Mladi slikari iz Sombora, njih šestoro, učestvovali su na likovnom saborovanju u udruženju „Krila anđela“ u Novim Kozarcima. Najmlađa učesnica kampa bila je 11-godišnja Katarina Kosanović.

-Kada sa čula da je tema kampa katarza u samom početku bilo mi je teško da smislim na koji način da prikažem svoja osećanja. Razmišljajući o temi shvatila sam da svaka osoba, ma koliko da je tužna, uvek može da se izbori da  bude srećna. Stoga sam katarzu prikazala kroz portret čija je gornja polovina siva, a donja u boji i ta boja prikazuje sreću, a moja slika poručuje da se svaka osoba sastoji iz dva sveta sreće i tuge – rekla je Katarina Kosanović.

Dečiji kamp obišao je predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan koji je napomenuo da je lokalna samouprava pomogla održavanje ovog saborovanja.

-„Katarza“ nije laka tema, ali ovi mladi umetici uspeli su na pravi način da nam prenesu svoja osećanja  na slikarsko platno. Udruženje „Krila anđela“ zbratimlo se sa somborskim umetničkim studijem, a godinama koje dolaze, siguran sam, da će saradnja biti sve bolja i jača – dodao je Bogdan.

Eleonora Korel iz umetničkog studija „Sombor“ ističe da su mladi prvi put u Novim Kozarcima.

-Svi oni članovi su našeg studija već sedam godina i tokom tog perioda imali su priliku da usavršavaju svoj rad i da nauče puno novih tehnika slikanja. U studiju imamo između 40 i 50 mladih koji su naši članovima – napomenula je Eleonora Korel.

Milan Reljić iz udruženja „Krila anđela“ napomenuo je da je ovo drugi dečiji kamp na kom učestvuju deca i mladi od 11 do 18 godina.

-Sva ova deca po odlasku iz Novih Kozaraca poneće sa sobom prelepe uspomene koje će pamtiti, a za njima će ostati ozbiljne slike vredne pažnje – rekao je Reljić.