Licitacija junica i zemljišta

Grad Kikinda raspisao je javni oglas za licitaciju junica. Grla su rase holštajn, a početna cena razlikuje i zavisi od težine, steonosti i drugog. Prosečna cena biće oko 70.000 dinara po junici.

-Od imovine nekadašnje Javne agencije za poljoprivredu i malu privredu nasledili smo i 117 junica koje se pod ugovorima nalaze kod držaoca stoke. S obzirom na to da Grad Kikinda ne može da bude vlasnik grla doneli smo odluku da se junice prodaju na licitaciji – istakao je Imre Kabok, član Gradskog veća.

Sudski veštak obavio je procenu grla koja su pre desetak godina zadužili stočari. To će biti i polazne cene na licitaciji koja će se održati 26. aprila u svečanoj sali Skupštine grada u 11 sati.

-Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava. Oni pre licitacije treba da uplate 10 odsto procenjene vrednosti za svaku junicu koju će licitirati. Prijave za učešće na licitaciji i uplatu sredstava treba obaviti najkasnije do 25.aprila – rekao je Kabok.

Eventualni drugi krug licitacije održaće se istog dana , nakon sprovedenog prvog kruga.

Putem prikupljanja pismenih ponuda na javnoj licitaciji izdavaće se i: pašnjaci, trstici, livade, poljoprivredno zemljište u vlasništvu lokalne samouprave koje se uglavnom nalazi u građevinskom rejonu. Zainteresovani mogu da se nadmeću za 52 licitacione jedinice, a na raspolaganju je oko 25 hektara zemljišta. Prosečna početna cena je dve do tri hiljade dinara po hektaru.

-Za ovo zemljište nemamo definisano korišćenje ili se koristi bez pravne osnove ili se nikako ne koristi. Može dobro doći držaocima stoke kojima uvek treba izaći u susret – dodao je naš sagovornik.

Prijave se podnose do 25. aprila na pisarnici Uslužnog centra, a svi koji žele pre licitacije mogu da se upoznaju sa lokacijama koje se izdaju. Licitacija će biti održana 27. aprila u 10 sati u sali 12. Zemljište se nalazi kod Strelišta, bivše kasarne, Stare klanice, Mokrinsog groblja, prema Banatskoj Topoli, na putu za Iđoš, Rusko Selo, u Bašaidu, Mokrinu, Sajanu.