Leto uz knjigu

Biblioteka, koja je sastavni deo svake škole, obično je i najposećenija prostorija u ustanovi. Takva je situacija i u Tehničkoj školi, koja je i najveća srednja škola u Kikindi, te je fond od 13 000 knjiga, sa koliko raspolaže školska biblioteka adekvatan za potrebe, kako učenika tako i svih zaposlenih u školi.

Kako nam je u svojoj izjavi rekla i školska bibliotekarka, koja se na tom radnom mestu nalazi dvadeset godina, Radmila Ljiljak, škola raspolaže vrlo dobrom stručnom literaturom, enciklopedijama, raznim naučnim radovima, kao i beletristikom, ali broj zainteresovanih za pisano štivo polako iz godine u godinu opada.

 

 

Zainteresovanost učenika da pozajme knjigu, koju će moći tokom leta da čitaju ipak ne jenjava. Obraćaju se bibliotekarki i željene naslove, kao i obaveznu lektiru čitaju dok su na raspustu

 

Školska biblioteka radi u toku nastavne godine svakoga dana od 10 do 16 sati. Učenicima je omogućeno da koriste prostoriju biblioteke, kako bi mogli da dođu do potrebnih podataka čitajući i prelistavajući stručnu litareturu. Kako je Ljlljak navela, oktobra, kada je veliki Sajam knjiga u Beogradu i biblioteka dobija određeni novčani iznos kako bi u saradnji sa predmetnim nastavnicima obnovili fond i popunili ga novim naslovima.